Vaccination i Stockholm

Lyckligtvis är många av de flesta mer allvarliga sjukdomarna sedan många år helt utrotade i Sverige, men i flera delar av världen löper du fortfarande risken att drabbas av mer eller mindre farliga, och ibland även livshotande, åkommor och sjukdomar. Om du ska ut och resa i världen, eller kanske till och med flytta till ett annat land, gör du klokt i att undersöka riskerna för smittspridning i det land du ska resa till och boka ett besök på en läkarmottagning eller en specialistmottagning för rådgivning och vaccination.

I Stockholm har du många mottagningar att välja mellan. Det finns till och med mottagningar som är helt specialiserade på vaccination Stockholm. På en sådan mottagning kan du ta alla tänkbara vacciner, till exempel vaccination mot difteri, TBE, gulsot och kolera. Naturligtvis kan du även vaccinera dig mot influensa, livmoderhalscancer och vattkoppor. Många av vaccinationsmottagningarna erbjuder drop in-vaccination, men du kan givetvis också boka tid i förväg. Det kan vara klokt att boka tid om du vill vaccinera dig under vintermånaderna, då mottagningarna ofta får besök av många som vill vaccinera sig mot influensan.

Läkarna och sjuksköterskorna på en specialistmottagning är experter på sjukdomsrisker och vaccination. Du får utmärkt rådgivning om resemedicin och vaccinationer för det land du har tänkt att resa till. Mottagningarna har även om god omvärldsbevakning för att hålla sig à jour med smittorisken för olika sjukdomar i olika länder. Generellt sett kan man säga att även din lokala vårdcentral har god kännedom om vilka vaccin du bör ta för resor till utlandet, men om du vill vara helt säker på att få den bästa servicen bör du gå till en specialistmottagning.

Det är inte särskilt dyrt att ta vaccination Stockholm, särskilt inte om du tar i beaktande den trygghet du får genom en betydligt minskad eller helt undanröjd risk att drabbas av en farlig sjukdom. Du ska aldrig sätta din hälsa på spel bara för att spara in några hundralappar. De flesta vaccinationer kostar mindre än 500 kronor. Till exempel kostar en vaccination mot Hepatit A och B (gulsot) med vaccinet Twinrix normalt omkring 500 kronor. För att vaccinera dig mot den årliga influensan behöver du sällan betala mer än några hundralappar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *