Vaccination i Malmö

Om du vill vaccinera i Malmö dig har du två alternativ. Du kan antingen besöka din lokala vårdcentral eller vända dig till en mottagning som är specialiserad på rådgivning och administration av vaccin. I allmänhet kan man säga att det inte spelar någon roll till vilken aktör du vänder dig om du vill ta något av de vanligaste vaccinen. Vill du vaccinera dig mot säsongsinfluensan eller få ett skydd mot livmoderhalscancer med Cervarix/Gardasil kan du känna dig trygg med att få utmärkt service både på vårdcentralen och på en specialistmottagning. Detsamma gäller om du behöver vaccinera dig mot gulsot (Hepatit A och B) för en utlandsresa. Har du mer speciella krav bör du gå till en mottagning som fokuserar enbart på vaccination Malmö. Om du till exempel ska resa till något land i Asien eller Afrika kan det vara en god idé att komplettera ditt skydd med vaccin mot bland annat TBE, malaria, difteri och liknande. På en specialistmottagning får du den bästa möjliga rådgivningen och en vaccinationsplan som är anpassad specifikt för dig. Kom ihåg att du gör klokt i att besöka mottagningen i god tid före avresa. Vissa vaccin måste du nämligen ta åtminstone en månad innan du sätter dig på planet.

I Malmö finns flera vaccinationsmottagningar. Det spelar mindre roll vilken du väljer. Du får likartad service på alla de olika mottagningarna. Det är inte heller någon större prisskillnad mellan mottagningarna. En vaccination mot livmoderhalscancer kostar omkring 1500 kronor. För dubbelt skydd (vaccination med Twinrix eller Ambirix) mot gulsot får du betala omkring 500 kronor. En vanlig vaccination mot influensa går på omkring 200 kronor oavsett vilken mottagning du vänder dig till.

När du vill besöka en mottagning för vaccination Malmö kan du ofta välja mellan drop in-service och att boka tid. Mellan december-februari kan det vara klokt att boka tid eftersom det då är många som vill vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Om du vill vaccinera både dig själv, din partner och eventuella barn mot influensan eller inför en utlandsresa rekommenderas verkligen att du bokar tid i förväg. Barn är nämligen inte särskilt förtjusta i nålar. Det är därför klokt att hålla besöket på mottagningen så kort som möjligt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *